Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
09
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Selectieve inkoop zorgverzekeraars

Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verwacht van zorgverzekeraars dat ze selectief inkopen. Tijdens een bijeenkomst in Den Haag stelde ze dat “ook ziekenhuizen moeten doen waar ze goed in zijn en laten wat anderen beter kunnen”, zo bericht Nu.nl.

De kosten in de zorg zullen het komende jaar sterk stijgen, terwijl er flink bezuinigd moet worden. Daarom is het volgens Schippers van groot belang dat de zorgverzekeraars zorg inkopen die kwalitatief goed en tegelijkertijd zo goedkoop mogelijk is. Eerder dit jaar sloot de minister akkoorden met de ziekenhuizen en zorgverzekeraars over kostenbesparingen binnen de zorg.

Selectieve inkoop positief
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ziet de selectieve zorginkoop als een positieve ontwikkeling. Deze manier van inkopen stimuleert zorgaanbieders volgens de NZa om kwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren. De autoriteit concludeert in de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt dat het in het belang is van de consument omdat de kwaliteit van de zorg omhoog zal gaan. Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is positief over de selectieve inkoop, onder de voorwaarde dat “het gebaseerd is op goede criteria”, aldus Lara ten Bos, woordvoerder van NVZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.