Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
08
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Siep Eiland benoemd tot Chief Procurement Officer


De Rijksoverheid heeft Siep Eilander benoemd tot Chief Procurement Officer (CPO). In deze functie zal hij dienen als ambtelijk aanspreekpunt op het gebied van inkoop voor zowel de politiek als de buitenwereld. Daarnaast zal hij de samenwerking tussen de ministeries begeleiden en aanjagen.

Momenteel is Eilander nog directeur van ICTU. De ICT-uitvoeringsorganisatie op het terrein van ICT en overheid. Zijn functie als CPO zal pas ingaan vanaf 15 november en zal dan leiding geven aan het nieuwe Regiebereau Inkoop Rijksoverheid. Dit valt onder de staatssecretaris van Economische Zaken.


Het Regiebureau is voortgekomen uit het project Professioneel Inkopen en Aanbesteden. De inkoop is bij de overheid de laatste jaren in belangstelling gegroeid en eind 2005 werd dan ook besloten door het kabinet om een CPO aan te stellen met eigen bureau. Doel zal zijn om een bijdrage te leveren aan een efficiëntere overheid en aan het bevorderen van duurzaamheid. het stimuleren van innovatie en het aanhalen van de betrekkingen met het bedrijfsleven.

Foto: Siep Eilander (bron: jaarverslag ICTU)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.