Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
11
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Duurzaam inkopen, Grondstoffen
Soort:

Slechte arbeidsomstandigheden bij Thaise garnalenindustrie

Slechte arbeidsomstandigheden bij Thaise garnalenindustrie

In Thailand komt gedwongen arbeid, mensenhandel en kinderarbeid voor in de visindustrie. Dit blijkt uit een onderzoek van hulporganisatie Verité, in opdracht van het Zwitserse voedingsconcern Nestlé. Ook bij de leveranciers van Nestlé zelf zijn deze slechte arbeidsomstandigheden gevonden. Het concern heeft daarom een actieplan opgezet om de werknemers te beschermen en werkcondities te verbeteren.

De barre omstandigheden bevinden zich in de hele Thaise garnalenindustrie, zowel bij de vissers op zee als bij de verwerkende industrie op het land. Magdi Batato, operationeel directeur van Nestlé, stelt dat het bedrijf zich gecommitteerd heeft aan het laten verdwijnen van gedwongen arbeid in hun visindustrie. Dat schrijft FD.nl.

Actieplan
Nestlé heeft een actieplan opgezet samen met Verité. Onderdelen van het plan zijn onder andere uitgebreide campagnes tegen misstanden, training van booteigenaren en kapiteins, anonieme meldpunten en controle. Verder wordt er een systeem opgezet om de ingrediënten die Nestlé gebruikt te kunnen traceren, van vissersboten tot en met de verwerkingsindustrie.

Aanbevelingen
Verité was begin 2015 door Nestlé gevraagd om onderzoek te doen naar de arbeidsomstandigheden in de Thaise garnalenindustrie. De Amerikaanse ngo heeft verschillende aanbevelingen gedaan. Niet alleen aan Nestlé, maar ook aan leveranciers en Thaise overheden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.