Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
03
12
Jesper Romkes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jesper Romkes
Dossier: Inkoop
Soort:

Snelle toetreding China tot WTO inkoopovereenkomst onwaarschijnlijk

De kans dat China mag toetreden tot de World Trade Organization inkoopovereenkomst is klein. Suo Bicheng, directeur van de afdeling WTO zaken binnen het ministerie van handel, vertelt chinadaily.com dat de handelsgigant nog veel problemen moet oplossen.

Volgens Bicheng is de kans op succes op de korte termijn, of zelfs dit jaar, gering. Om toegelaten te worden tot de overeenkomst, zou China veel binnenlandse regels moeten wijzigen om buitenlandse inkoopconcurrentie voor overheidsgerelateerde deals toe te staan. De standaard wordt volgens Bicheng echter continu verscherpt door de ontwikkelde landen. Hier zou China niet aan kunnen voldoen.

Niet genoeg
In juli 2010 deed China al eens een poging toegelaten te worden tot de WTO overeenkomst. Het aanbod van China werd toentertijd geroemd door de Europese Unie en de Verenigde Staten, maar was toch niet genoeg om deel te nemen. In november 2011 strandde een tweede poging. Volgens Suo heeft China in het nieuwste aanbod opnieuw concessies gedaan. Toch kan China nog niet voldoen aan de eisen van enkele ontwikkelde landen.

Jesper Romkes
Door Jesper Romkes
Jesper Romkes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.