Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
06
12
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Sociaal inkopen gemeente Amersfoort positief

De gemeente Amersfoort neemt voortaan in alle aanbestedingen boven de 200.000 euro standaard de contractvoorwaarde op dat vijf procent van de opdrachtsom sociaal moet worden ingekocht. Na een proefperiode van een jaar waarna het college van burgemeester en wethouders concludeerde dat sociaal inkopen loont, is hiertoe besloten.

Het college verplicht opdrachtnemers vanaf nu om banen, leerwerkplekken, stageplekken, ervaringsplaatsen of andere maatschappelijke activiteiten te bieden aan mensen die werk zoeken en gebonden zijn aan bijvoorbeeld de Wajong, Wet werk en bijstand of de Wet sociale werkvoorziening. Bovendien gaat het college meer bekendheid geven aan de waarde van sociaal inkopen bij regiogemeenten, samenwerkingspartners en grote werkgevers in Amersfoort.

Bouwblokkenstructuur
Opvallend aan de Amersfoortse manier van sociaal inkopen is maatwerk in een ‘bouwblokkenstructuur’; de opdrachtnemer kan in overleg met het Werkgeverssericepunt033 een voor hem optimale mix kiezen. Dit in tegenstelling tot de landelijke aanpak waarbij de opdrachtnemer mensen alleen binnen de aanbestede opdracht inzet.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.