Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
05
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

SP: openbaar vervoer slechter door aanbesteding

Het regionale openbaar vervoer is er door aanbestedingen slechter op geworden. Dat blijkt volgens de SP althans uit eigen onderzoek.
Bussen rijden slecht of helemaal niet. haltes bij ziekenhuizen verdwijnen en chauffeurs hebben kortere pauzes. Over het algemeen zijn dat de meest voorkomende klachten uit een inventarisatie die het wetenschappelijk bureau van de SP maakte. het rapport Komt de bus wel zo?. Het rapport brengt de gevolgen van 8 jaar openbare aanbestedingen in kaart.

De SP is altijd tegen marktwerking in het openbaar vervoer geweest. De SP stelt dat er vooral wordt geïnvesteerd in goedkope lijnen. wat ten koste zou gaan van minder rendabele buslijnen in dunbevolkte gebieden.

De kwaliteit van het materiaal is dankzij de aanbestedingen echter wel beter geworden. Daar staat tegenover dat de prijzen in sommige regio’s zijn gestegen en de vakantieregeling in Utrecht is verlengd.

De SP meent dat het rapport een bewijs is dat aanbesteding geen positieve gevolgen heeft. Regionale overheden en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zouden volgens de partij de regie meer naar zich toe moeten trekken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.