Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Staal tegen dumpprijzen in VS ingevoerd

Staal tegen dumpprijzen in VS ingevoerd

Er wordt staal tegen dumpprijzen in de Verenigde Staten (VS) ingevoerd. Het Amerikaanse ministerie van Handel is een onderzoek begonnen naar de import van staal uit Nederland, Australië, Brazilië, Japan, Korea, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. De definitieve onderzoeksresultaten worden begin augustus verwacht.

De VS heeft al een voorlopige importheffing ingesteld op warmgewalst staal van Tata Steel uit IJmuiden. Tata Steel is nu in gesprek met de handelsautoriteiten van de VS om aan te tonen dat het niet om dumping gaat, schrijft NRC.

ABN AMRO verwacht dat de prijzen voor staal in 2016 nog laag zullen blijven. De markt kenmerkt zich namelijk door een overaanbod. “Staal is niet in trek. De productie lijkt af te nemen, maar het zal nog wel een tijd duren voordat marktbalans zal worden bereikt”, stelt Casper Burgering, Senior sector econoom bij de bank.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.