Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
10
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Economie
Soort:

Staalproducent Nedstaal failliet door hoge inkoopprijzen

Staalbedrijf Nedstaal is vrijdag officieel failliet verklaard, omdat het zijn schuldeisers niet meer kan betalen. Dit wordt veroorzaakt door de combinatie van hoge inkoopprijzen, lage marktprijzen en de geringe vraag naar staal in sectoren als de machinebouw en mijnbouw.

Inkoopprijs schroot fataal
Nedstaal heeft 280 man personeel in dienst en zette in 2012 110 miljoen euro om. Toch boekte het bedrijf een nettoverlies van 4,4 miljoen euro. Naast de lage vraag naar staal, dat daardoor in waarde daalt, speelt de hoge inkoopprijs van schroot ook een rol bij het faillissement van Nedstaal.

Forse concurrentie
Nedstaal ondervindt tevens forse concurrentie vanuit landen zoals Zuid-Korea en China. Daarnaast heeft het bedrijf veel klanten in Duitsland, Italië en Frankrijk, waar nu juist minder vraag naar staal is.

Afslanken en doorstarten
Banken en andere schuldeisers kunnen met de verkoopopbrengst worden gecompenseerd. Nedstaal hoopt in afgeslankte vorm een doorstart te kunnen maken en onderhandelde donderdag al met een overnamekandidaat.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Peter_Inkoopadviezen | 22-10-2014 om 12:21

    Wanneer nu eerst de belastingen, de banken, en de schuldeisers door verkopen (waarvan?) worden gecompenseerd; wat is er dan over om mee door te gaan? En hoe kun je daar nu al over onderhandelen? Hier worden weer een aantal schuldeisers voor het blok gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.