Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Staatssecretaris blijft bij marktwerking in ov

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat zal de aanbesteding van het stads- en streekvervoer niet terugdraaien. Hoewel de Europese richtlijnen inmiddels ruimte geven voor uitzonderingen geeft Huizinga in een brief aan Tweede Kamer te kennen dat haar voorkeur bij marktwerking ligt.


Huizinga geeft daarmee geen gehoor aan de oproepen van vakbonden en een deel van het parlement om marktwerking buitenspel te zetten. Zij meent dat het huidige systeem van aanbestedingen voldoende gewaarborgd is en de kwaliteit van goed openbaar vervoer garandeert. Daarnaast zou het aanpassen van het Nederlandse beleid volgens haar getuigen van inconsistent bestuur. Diverse belanghebbenden zouden zich al hebben ingesteld op de aanbestedingen. onder meer door het uit elkaar halen van infrastructuur en verzelfstandiging. Omgooien van het beleid zou volgens Huizinga kunnen uitmonden in gerechtelijke procedures.

Ook zou er volgens Huizinga geen aanwijsbare reden zijn om de marktwerking terug te draaien. Zij stelt dat marktwerking ertoe heeft geleid dat de klanttevredenheid en kostenefficiency zijn verhoogd en dat wagenparken zijn vernieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.