Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
09
13
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Inkoop
Soort:

Stagnatie vliegveld Twente?

De actiegroep Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente (Volt) heeft een klacht bij de Europese Commissie (EC) ingediend omtrent de aanbesteding van Luchthaven Twente. Hierdoor duurt het mogelijk langer voordat de luchthaven operationeel wordt.

Volgens de oorspronkelijke aanbesteding zou vliegveld Twente 16 miljoen euro aan staatssteun krijgen. Maar volgens Volt zijn de afspraken sindsdien veranderd en zou de luchthaven 4 miljoen euro meer krijgen. Ander kritiekpunt van de belangenvereniging is dat er geen eisen meer zouden worden gesteld aan de financiële huishouding van de uitbater van de luchthaven.

Nieuwe uitbaters
De ontwikkelaar van de luchthaven, ADT, voorziet echter geen problemen: “We zijn uiteraard binnen de regels gebleven.” Het bedrijf verwacht niet dat de EC een onderzoek instelt en hoopt in september een overeenkomst met Aviapartners en investeringsmaatschappij Reggeborgh Groep (Dik Wessels) te sluiten. Zij zouden het vliegveld dan uitbaten.

Onzekerheid
Ook Wessels, de grote man achter het project, maakt zicht niet druk. Hij beweerde enkele dagen geleden niet op de hoogte te zijn gesteld van de brandbrief en verwacht dat alles gewoon volgens planning kan verlopen. In 2016 zou dan worden gestart met de commerciële exploitatie. Maar het is goed mogelijk dat ‘Brussel’ de klacht van Volt in behandeling neemt en roet in het eten gooit.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.