Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
11
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Standpunt politie over omstreden ICT-gunning blijft uit

De Nationale Politie heeft nog steeds geen standpunt ingenomen over de aanbesteding van de licentiepartners voor standaard software. Comparex en Agile waren aangesteld als licentiepartners voor zowel de politie als voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De aanbesteding bestond uit minicompetities tussen de geselecteerde bedrijven, om beide scherp te houden.

In maart 2013 nam Comparex Agile over. Deze overname vormde voor het ministerie van Veiligheid en Justitie de aanleiding om de contracten te ontbinden en de aanbesteding opnieuw uit te schrijven. De politie zou hierin meegaan, maar heeft dit uiteindelijk niet gedaan. Ruim anderhalf jaar na de melding dat Comparex Agile zou overnemen, heeft de politie nog geen standpunt ingenomen over de onwenselijke situatie dat minicompetities geen zin meer hebben.

Mogelijke oorzaak voor het uitblijven van een standpunt zou kunnen zijn dat de politie al meerdere problemen heeft met ICT-aanbestedingen. Zo werd de miljoenenaanbesteding voor opslag, servers en ‘converged infrastructuur’ afgelopen maart stopgezet. Tevens ontstond er onlangs commotie over de aanbesteding rond de nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000, blaasapparatuur en auto’s. De korpsleiding laat hier momenteel een onderzoek naar doen; vijf politiemensen zijn in dit kader al geschorst.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Anoniem | 06-11-2014 om 18:41

    Sinds wanneer mag je in een EU aanbesteding 2 raamcontractanten contracteren? En daarmee minicompetities doen? Het is toch 1, 3 of meer dan 3?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.