Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Supply Chain
Soort:

Sterke economie helpt goederenvervoer

Sterke economie helpt goederenvervoer

Het totale goederenvervoer zal in 2018 en 2019 respectievelijk 3,3% en 2,3% toenemen. Dat is de voorspelling van Panteia. Het onderzoeksbureau stelt dat de sterke nationale en internationale economie een positief effect hebben op het goederenvervoer, maar waarschuwt wel voor negatieve ontwikkelingen.

Hoewel Panteia positief is over de wereldeconomie, vreest het wel de handelsbeperkingen die Trump oplegt. Ook zijn er zorgen over de hogere olieprijs en de zwakke groei van de binnenlandse koopkracht. Aangezien de verwachting is dat in 2019 ook het groeitempo van de wereldeconomie wat zal afnemen, denkt het onderzoeksbureau dat ook de groei van het goederenvervoer iets zal afvlakken.

Wegvervoer
Panteia verwacht niet dat de olieprijs spoedig zal dalen. Ook maakt het zich zorgen over de Duitse tolplannen en de plannen om kilometerheffing in te heffen voor vrachtwagens. Desondanks is het onderzoeksbureau, volgens branchemedium AGF, het meest positief over de wegvervoer. Het denkt dat deze in 2018 en 2019 respectievelijk 3,8% en 2,7% zal stijgen.

Energietransitie
De energietransitie in Duitsland zal gevolgen hebben voor de vervoer van kolen naar dat land denkt Panteia. Het verwacht daarom dat de binnenvaart de komende twee jaar slechts 0,6% en 0,3% zal groeien. Wat het spoorvervoer betreft verwacht het een stijging van 2,8% in 2018 en 2,1% in 2019. Dat wijt het aan de plannen in zowel Duitsland als Nederland om spoorvervoer te stimuleren.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.