Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
05
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Sterkste stijging productiesector sinds juni 2000

De NEVI DPA PMI® noteerde in mei het cijfer 57.9. Dat duidt op de sterkste groei sinds juni 2000. De groei kwam voornamelijk door de scherpere stijging van de productie en het toegenomen aantal nieuwe orders. maar ook door een verdere toename van de voorraad ingekochte materialen. uitbreiding van de werkgelegenheid en aanzienlijk langere levertijden.

Zowel uit binnen- als buitenland namen de orders toe. nadat de groei in maart het laagste niveau had bereikt in acht maanden. Dit kwam volgens de panelleden onder meer door de introductie van nieuwe producten en het opstarten van nieuwe projecten op de binnenlandse en buitenlandse markten.

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk groeide matig. maar wel het sterkst in drie en een half jaar. De levertijden in de Nederlandse productiesector werden opnieuw flink langer: de sterkste stijging sinds juli 2000.

De gegevens van april lieten de scherpste groei van de inkoopactiviteit zien sinds het begin van het onderzoek in maart 2000. Het resulteerde in een solide groei van de werkgelegenheid. De voorraad gereed product kromp voor de tiende achtereenvolgende maand en de voorraad ingekocht materiaal nam in bescheiden mate toe.

April liet de scherpste inkoopprijsinflatie zien sinds december 2004. wat het gevolg was van de aanzienlijk hogere grondstof- en olieprijzen. De gemiddelde verkoopprijzen stegen opnieuw robuust. waardoor de fabrikanten de hogere inkoopprijzen deels konden doorberekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.