Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
09
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Onderzoek
Soort:

Stijging inhuur personeel vlakt mondiaal af

Het tempo van het wereldwijd inhuren van personeel zwakt naar verwachting af in vergelijking met vorig jaar. Onderzoek voorspelt dat dit gebeurt in 26 landen, waaronder de groei-economieën India, Brazilië en China.

Uit onderzoek van ManpowerGroup over vooruitzichten binnen werkgelegenheid, blijkt dat werkgevers in bijna alle sectoren verwachten dat het tempo van inhuren van werknemers de komende tijd vertraagt. Met name in India is dit het geval. In de zeven grootste wereldeconomieën zijn de voorspellingen nog redelijk positief in vergelijking met Europese landen als Griekenland en Spanje.

Veel onzekerheid
Jeffrey Joerres, voorzitter en CEO van ManpowerGroup meldt op de website van Procurement Leaders dat er veel onzekerheid is in de wereldwijde arbeidsmarkt. "Gebeurtenissen als de schuldencrisis in Europa, een afname van de werknemersgroei in China, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de hoge kosten voor de gezondheidszorg in ditzelfde land blijven zich opstapelen. We zien dat de wereldwijde arbeidsmarkt van een gestage stijging overgaat naar stilstand.”

Werkgevers zelf wel vertrouwen
“Uit de gegevens blijkt dat deze hapering komt doordat werkgevers, in onder andere India, geen personeel ontslaan. Ze nemen minder personeel aan totdat de wereldmarkt beter wordt”, aldus Joerres. Toch blijven werkgevers zelf vertrouwen houden in de toekomst. Ze zijn het meest positief over de groei van de werkgelegenheid in Taiwan, India, Panama, Brazilië, Turkije en Peru.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.