Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Logistiek, Supply Chain
Soort:

Stroom vluchtelingen Calais heeft impact op transportketen

De enorm toegenomen stroom aan vluchtelingen in Calais heeft impact op de transportketen. Transport en Logistiek Nederland (TLN), de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners, luidt dan ook de noodklok over de verstekelingenproblematiek in de Franse stad.

Steeds meer vluchtelingen proberen in vrachtauto's via Calais naar Groot-Brittannië te komen. Volgens de brancheorganisatie rijden chauffeurs van Nederlandse bedrijven daarom liever niet meer naar Calais. ‘Transporteurs zien zich genoodzaakt opdrachten te weigeren en lijden verliezen door schades’, berichtte TLN eind mei. De brancheorganisatie zegt over de kwestie van veel leden verontrustende signalen te krijgen. TLN benadrukt dat ondernemers en hun chauffeurs in de EU moeten kunnen rekenen op veilige werkomstandigheden, dat schrijft het FD.

Omvang schade
Op dit moment wordt onderzocht hoe groot de schade voor de transporteurs is, zegt een woordvoerder van de belangenbehartiger van duizenden Nederlandse transporteurs. Daarbij gaat het niet alleen om het mislopen van opdrachten, maar ook om andere kostenposten. Voorzitter Arthur van Dijk van TLN wil heel snel in overleg met staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Om samen met direct belanghebbenden afspraken te maken over mogelijke maatregelen.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.