Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Supermarkten stellen inkoopvoorwaarden tegen residuen

Supermarkten nemen geen risico's meer bij het inkopen van groenen en fruit. In de overeenkomsten met de leveranciers willen steeds meer winkelketens boeteclausules vastleggen. Indien er resten van een chemisch proces wordt aangetroffen kunnen ze dat hierdoor verhalen op de leveranciers. Door overschrijding van de toegestane residulimiet komen de supermarkten negatief in de publiciteit. De kosten willen ze hierdoor neerleggen bij de leveranciers.


Een anonieme exporteur laat in het Agrarisch Dagblad weten dat het gaat om bedragen boven de honderdduizend euro. Leo Welschen van Frugi Venta gaat in op de ontstane situatie. "Er worden hier en daar door Nederlandse supermarkten inkoopvoorwaarden gesteld. Dit is al enige tijd aan de gang. maar nu volgen ook enkele Duitse supermarkten."

Leveranciers moeten opdraaien voor zowel de kosten van de levering als de reputatieschade. "Dit is moeilijk te bewijzen". zo vervolgt Welschen. "Toch zijn de leveranciers voorzichtig. Ze kunner voor kiezen om niet akkoord te gaan met de leveringsvoorwaarden. maar dan mogen ze ook niet leveren."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.