Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
10
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Economie
Soort:

Supermarktketen Sainsbury's verlengt betalingstermijn

De Britse supermarktketen Sainsbury’s is de nieuwste onderneming in een lange rij van ondernemingen die hun betalingstermijnen hebben verlengd. Dit deden zij zonder hun contracten met leveranciers te heronderhandelen.

Het Forum of Private Business (FPB), dat het Britse midden- en kleinbedrijf vertegenwoordigt, vernam de verlenging van de betalingstermijn van haar leden. Sainsbury’s voert een stijging door van 30 tot 75 dagen voor non-foodleveranciers. Het FPB richtte een brief aan het bedrijf met het verzoek dringend de Prompt Payment Code te ondertekenen. In deze regeling beloven bedrijven op tijd te betalen en de betalingsvoorwaarden voor een bestaand contract niet te wijzigen.

Schandalig
Robert Downes, beleidsadviseur bij FPB, vertelt op de website van Supply Management: “Deze vorm van lenen van leveranciers, ongeacht hun omvang, is schandalig. Met name bij een winstgevend bedrijf als Sainsbury’s, die financieel niet wordt uitgedaagd, is het duidelijk een vorm van hebberigheid.” 

Betalingstermijnen gelijk trekken
Volgens de supermarktketen is de zet juist nodig om de betalingstermijnen voor alle non-foodleveranciers gelijk te trekken. “Deze verandering houdt in dat alle leveranciers binnen dezelfde termijn van 75 dagen betaald worden. Veel van deze bedrijven zijn al gecontracteerd op basis hiervan. Een groot deel van de concurrentie hanteert zelfs een betalingstermijn van 90 tot 120 dagen”, legt Sainsbury’s uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.