Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
01
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Superunie bakkeleit met leveranciers

Superunie heeft problemen met een groot aantal fabrikanten. De uitlevering van producten door fabrikanten zou ronduit slecht zijn en het inkoopverbond voert de druk op zijn leveranciers op om hen tot betere prestaties te dwingen.


Dat blijkt uit een brief van Superunie-lid Spar Holding aan de ondernemers van Spar en Attent. die in het bezit is van het magazine Distrifood.

Bedrijfseconomisch directeur Jaap Tukker en commercieel directeur Wim-Jaap Vos van Spar laten in de brief weten dat ze zeer ontevreden zijn over de bevoorrading van een aantal fabrikanten.
Het zojuist afgesloten overleg over de inkoopcondities voor 2008 zou volgens de briefschrijvers de aanleiding zijn van de matige prestaties. De supermarkten zouden als winnaars uit de strijd zijn gekomen. waardoor leveranciers zouden besparen op hun kosten. De eigen voorraden zouden bijvoorbeeld zijn verlaagd. zodat leveranciers bij het minste of geringste zonder zouden zitten en producten niet uitleveren.

Het probleem zou niet branchebreed spelen. Super de Boer en Albert Heijn zeiden tegen Distrifood dat zij geen last ondervinden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.