Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: PMI
Soort:

Supply Chain Alignment kan vele miljarden besparen

Als het Nederlandse bedrijfsleven de afdelingen Inkoop. Logistiek en Operations beter op elkaar af zou stemmen. levert dat een besparing op van negen miljard euro. aldus een onderzoek van DPA Supply Chain People.


“Ter vergelijk: de files in Nederland kosten het bedrijfsleven per jaar drie miljard euro. zo blijkt uit recente cijfers van het kennisinstituut KiM. De besparingen met supply chain alignment zijn heel wat gemakkelijker te bereiken. ” stelt Max Boodie van DPA in een bericht op Logistiek.nl.

Het toverwoord is Supply Chain Alignment. oftewel het weghalen van de muurtjes tussen de drie disciplines. De negentig ondervraagde bedrijven konden in het onderzoek naar de toepassing van SCA aangeven hoeveel ze dachten te kunnen besparen en kwamen gezamenlijk op 383 miljoen euro. Trek dat door naar het gehele Nederlandse bedrijfsleven. dan levert dat een bedrag van negen miljard op.

Op donderdag 4 september zal DPA Supply Chain People tijdens een congres in Rotterdam deze cijfers toelichten. Voor meer informatie: www.bestofsupplychain.com

Bron: logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.