Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
04
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Supply Chain
Soort:

Supply chain Tony’s Chocolonely is traceerbaar

Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely heeft samen met softwareaanbieder ChainPoint een systeem ontwikkeld waardoor de supply chain van de chocoladeproducent traceerbaar is. Het is de bedoeling dat deze software ook ingezet wordt voor andere partijen in de cacao-industrie. Dit schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Met het systeem, dat Beantracker heet, kan Tony Chocolonely de locatie en hoeveelheid van de door de chocoladeproducent ingekochte cacaobonen real-time zien. Daarnaast verzameld Beantracker ook andere duurzaamheidsindicatoren die helpen om een continu verbeterproces in gang te zetten. Beantracker heeft als doel om slavernij en kinderarbeid uit de supply chain van Tony’s Chocolonely te verbannen. Uiteindelijk moet dit systeem ook beschikbaar zijn voor andere chocoladeproducenten.

Transparante keten
Het is voor chocoladeproducenten belangrijk dat de gehele keten transparant is. Die traceerbaarheid maakt het mogelijk om onder andere de keten te regisseren, partijen beter te laten samenwerken en transparanter te werken. Beantracker moet uiteindelijk leiden tot het nemen van verantwoordelijkheid voor sociale- en milieuomstandigheden en stimuleert de samenwerking.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.