Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
03
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Supply Chain
Soort:

Supply chain van retailers bezwijkt onder globalisatie

Winkelketens worstelen met het creëren en managen van supply chain-strategieen die hun operaties in een geglobaliseerde economie kunnen ondersteunen.

Deze waarschuwing komt uit een nieuwe benchmark van Retail Systems Research. Volgens de onderzoekers is er sprake van een frontale botsing tussen de traditionele, evolutionaire manier van veranderen in retail en de druk van de globale economie en klanten die gebruik willen maken van verschillende afzetkanalen. Als gevolg van deze trends worstelen retailers met hun supply chain, terwijl ze ondertussen ook nog eens nieuwe, geraffineerde supply chain-capaciteiten moeten implementeren.

Keuze voor flexibiliteit werkt
De studie is gebaseerd op onderzoek onder 96 organisaties en richt zich op hun uitdagingen in de supply chain, kansen en plannen om nieuwe technologie te implementeren. Opvallende uitkomst is dat van alle investeringen die retailers in hun supply chain hebben gedaan, een meerderheid van de respondenten zegt dat deze geen verbeteringen hebben opgeleverd in doorlooptijden. Evenzeer opmerkelijk is dat de succesvolle retailers de strategische beslissing hebben gemaakt om bepaalde efficiencyverbeteringen  in de supply chain niet door te voeren ten faveure van meer flexibiliteit in het managen van voorraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.