Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
03
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Talentprogramma zorgt voor match met minder bekend bedrijf

Jong inkooptalent krijgt nu de kans om mee te doen aan het talentprogramma Next Generation Sourcing. Tijdens dit programma kunnen jonge inkopers ervaring opdoen binnen een bedrijf.
InQuest, adviesbureau op de vakgebieden inkoop, logistiek en operations, ontwikkelt in samenwerking met Studelta en The Sourcing Experience het talentprogramma Next Generation Sourcing. Met dit programma willen de organisaties toekomstige talenten op inkoopgebied de kans bieden om één of anderhalf jaar ervaring op te doen bij een bedrijf.

Minder grote bedrijven als leerschool
Het is voor bedrijven moeilijk om inkooptalent aan zich te binden. Met name bekende organisaties als Shell, Heineken, Philips en Coca-Cola zijn populair onder pas afgestudeerden. Omdat hoogopgeleid talent schaars is, hebben de minder bekende bedrijven steeds vaker het nakijken. Met het project Next Generation Sourcing willen de initiatiefnemers toekomstige talenten op inkoopgebied behouden.

Win-winsituatie
Tijdens het programma kunnen bedrijven talentvolle inkopers risicoloos laten meedraaien in hun organisatie. Op deze manier kunnen zij zien hoe het talent zich ontwikkelt. Omgekeerd kan het startende talent zich een beeld vormen van de organisatie en voor zichzelf bepalen of het de juiste plek voor hem/haar is. Op deze manier voorkomen talenten dat ze een verkeerde keuze maken. Het is dus voor beide partijen een win-winsituatie. Gedurende het programma volgen de talenten tevens een intensieve inkoopopleiding, krijgen ze een coach en hebben ze intervisie.

Volgens Marc Brugman, directeur van InQuest, hebben veel bedrijven in het verleden te weinig geïnvesteerd in het werven van nieuw inkooptalent. Deze bedrijven ontwikkelen wel initiatieven voor inkooptalent, maar door de economische crisis zijn de budgetten veelal beperkt. Brugman: “Next Generation Sourcing kan door een flexibele aanpak talenten begeleiden en op korte termijn op gewenst niveau brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.