Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
01
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Tata Steel IJmuiden kondigt inkoopstop af

Een opmerkelijke actie van Tata Steel IJmuiden, het voormalige Hoogovens. Een inkoopstop is afgekondigd om kosten maximaal terug te dringen. Alle inkopen die niet direct met de productie of veiligheid te maken hebben, worden ‘on hold’ gezet of teruggedraaid.

Per direct houdt de actie van het staalconcern in dat alle 450 niet-productiekritische contracten worden geblokkeerd en lopende bestellingen teruggedraaid. Uitzondering maakt de IJmuidense vestiging van Tata Steel alleen voor inkopen die direct met de productie te maken hebben of spoedeisende diensten. Dit blijkt uit een brief die bij RTL Z terecht is gekomen. Een woordvoerder van Tata Steel heeft de brief bevestigd. Leveranciers hebben volgens Tata nog niet gereageerd op het blokkeren van de contracten.

Spend control
Volgens Tata Steel is de maatregel het gevolg van een moeilijke Europese staalmarkt. Ondanks signalen die duiden op economisch herstel is de vraag nog altijd laag en zijn de grondstofprijzen hoog. Om te kunnen blijven produceren tegen lage marges voelt het bedrijf zich gedwongen de kosten zoveel mogelijk te drukken. De ‘spend control maatregel’ moet voldoende lucht geven om concurrerend te blijven produceren. Extra ontslagen, zoals de eerder aangekondigde reorganisatie die het personeelsbestand liet krimpen van 9000 naar 7760 medewerkers, blijven vooralsnog achterwege.

Reacties:

  • Anoniem | 04-02-2014 om 09:16

    Grondstofprijzen zijn historisch laag…

    • Anoniem | 15-10-2014 om 12:45

      Erg goed onderbouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.