Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
06
12
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Onderzoek
Soort:

Taxiondernemers willen andere manier van aanbesteden

Maar liefst 90 procent van de taxiondernemers vindt dat de huidige vorm van aanbesteden de taxibranche geen goed doet. Dat blijkt uit een enquête van vakblad TaxiPro.

Bij het meedingen naar een aanbesteding zoekt de ondernemer steeds vaker de grenzen op van wat prijstechnisch eigenlijk mogelijk is. Dat geldt voor 73,9 procent van de ondervraagden. De kwaliteit zou volgens opdrachtgevers voor 47,82 procent meetellen bij de uiteindelijke gunning, echter zeg 74,8 procent van de ondernemers dat het overgrote deel van de aanbestedingen enkel op prijs wordt gegund. Meer dan twee derde van de taxiondernemers is dan ook voorstander van een gescheiden aanbesteding in kwaliteit en daarna prijs.

Kwaliteit nakijken

Volgens 78,9 procent van de respondenten zeggen de kwaliteitscriteria niets over de kwaliteit van het geleverde vervoer. Maar liefst 83,9 procent vindt dan ook dat de kwaliteit van het vervoer vaker en beter nagekeken moet worden. Het onderzoek is gehouden in het kader van het Nationale Taxi-Aanbesteding Congres dat plaatsvindt op dinsdag 19 juni. Aan de enquête deden 769 taxiondernemers en chauffeurs mee.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.