Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
04
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Te weinig papier voor kranten

Te weinig papier voor kranten

De Persgroep, die onder andere de Volkskrant, Trouw en het AD uitgeeft, kampt met een papiertekort als gevolg van schaarste in de papiersector. Het bedrijf heeft daardoor maar 90.000 ton krantenpapier in kunnen kopen. Dit is 10 procent minder dan dat eigenlijk nodig is. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De betaalde gedrukte krantenoplages zijn al jaren aan het dalen, waardoor adverteerders ook steeds meer naar het internet verhuizen. Hierdoor waren er in het begin overschotten in de papiersector. Totdat er vorig jaar wereldwijd 2,8 miljoen ton krantenpapier uit de markt werd gehaald. Dit is een afname die twee keer zo hoog is als normaal. Daarnaast draagt ook de toenemende vraag vanuit China en India bij aan de schaarste.

Noodmaatregelen
De directie van de Persgroep heeft laten weten noodmaatregelen te hebben genomen. Voor in ieder geval een half jaar zal er krantenpapier bij een alternatieve drukker in Weert worden ingekocht. Daarnaast worden de weekendmagazines van het AD en de Nederlandse regiokranten in Denemarken gedrukt. Dit zal meerdere tonnen kosten.

Mediahuis
Mediahuis, de uitgever van de Telegraaf en het NRC handelsblad, heeft geen last van de papierschaarste. Het bedrijf was op tijd met de inkoop.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.