Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
12
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

''Technici NS nauwelijks betrokken bij aanschaf treinen''

Technici worden nauwelijks betrokken bij de aanschaf van nieuwe treinen door de NS. Volgens een zegsman van de FNV is dit de oorzaak van de enorme uitval van Sprinters de laatste tijd.

Dit meldt ochtendkrant Sp!ts vandaag. FNV-bestuurder Gerald Maenen zou gezegd hebben dat de massale uitval van nieuwe treintypes als de sprinter onnodig is als monteurs van Nedtrain meer betrokken worden in het inkoopproces. Bij de aanschaf van de nieuwe Sprinter (SLT) was het onderhoudsbedrijf van de NS bijvoorbeeld onvoldoende geconsulteerd over onderhoud en inzetbaarheid op het Nederlandse spoor.

Storingsgevoelig

Door de winterse omstandigheden zijn de hypermoderne maar erg storingsgevoelige Sprinters grotendeels uitgevallen. Op veel trajecten heeft de NS daarom maar besloten de oude vloot Mat’64 stoptreinen weer in te zetten, treinen die eigenlijk juist door de SLT waren vervangen. Vijfendertig monteurs van treinbouwer Siemens-Bombardier zoeken momenteel naar een oplossing voor de Sprinters.

NS is het overigens niet eens met de uitlatingen van de FNV-bestuurder. Volgens een NS-woordvoerder heeft de onderhoudsafdeling van Nedtrain juist vanaf dag één meegekeken in het project voor de nieuwe Sprinter en zijn er aanpassingen gedaan op verzoek van Nedtrain. Maenen vindt dit onvoldoende. “Meekijken is niet meebeslissen”, zegt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.