Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

Telers willen minder strenge inkoopeisen bij droogte

Telers willen minder strenge inkoopeisen bij droogte

Droogte levert kleinere vruchten op. Zo kunnen telers in de problemen komen, doordat supermarkten hun producten weigeren. Rinus van ’t Westeinde, bestuurder bij de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), roept supermarkten daarom op om bij droogte hun inkoopeisen aan te passen.

De discussie laaide deze week op nadat supermarkten weigerden de te kleine pruimen van een Zeeuwse teler op te nemen in hun aanbod. Toch lijken, volgens branchemedium GFactueel, retailers over het algemeen bereid om serieus na te denken over minder strenge inkoopeisen bij droogte.

Voortouw
In GFactueel laat een inkoper weten dat ‘zijn’ (kleinere) landelijke supermarkt in deze periode eigen telers toestaat om producten te leveren die niet volledig aan de specificaties voldoen. Een andere inkoper stelt echter dat markleider Albert Heijn in deze kwestie het voortouw moet nemen. De kleinere supermarkten kunnen volgens hem beter volgend zijn.

Water
Telers en supermarkten laten daarnaast de verschillende waterschappen weten dat beregeningsverboden extreem schadelijke gevolgen kunnen hebben. LTO-bestuurder Trienke Elshof maakt duidelijk dat wanneer bewaargroentes niet beregend kunnen worden met water de kwaliteit, hoeveelheid en beschikbaarheid ervan kan tegenvallen. NFO-voorzitter Gerard van den Anker stelt dat voor fruit hetzelfde geldt. “Zonder water kunnen we de door de consument gevraagde maat niet leveren.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.