Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
11
11
Dennis Mensink
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Dennis Mensink
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

TenderNed officieel van start

De officiële lancering van TenderNed is een feit. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Klussen van de overheid worden voortaan op de website van TenderNed ondergebracht. Daarmee moet het voor ondernemers makkelijker worden om mee te dingen naar deze opdrachten.

Elk jaar besteedt de overheid voor 60 miljard euro aan opdrachten uit aan het bedrijfsleven. Tot nu toe is het vaak onduidelijk waar ondernemers de opdrachten kunnen vinden en of ze ervoor in aanmerking komen. Ondernemers die gebruikmaken van TenderNed krijgen een seintje zodra een order beschikbaar is waarvoor ze in aanmerking komen. ‘Dankzij TenderNed wordt het makkelijker voor ondernemers om mee te dingen en is de kans kleiner dat ze interessante opdrachten aan hun neus voorbij zien gaan’, laat Verhagen aan AFN weten.

Belangrijke mijlpaal
Vanaf heden kunnen alle aanbestedende diensten in Nederland, zoals Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en speciale sectorbedrijven, hun opdrachten publiceren op TenderNed. Voorlopig is het publiceren op TenderNed vrijwillig, maar binnenkort (naar verwachting volgend jaar) wordt het verplicht.
TenderNed is volgens de minister een belangrijke mijlpaal voor de overheid en het bedrijfsleven. Een stap op weg naar toegankelijk aanbesteden, tegen lagere kosten en minder administratieve lasten.

Dennis Mensink
Door Dennis Mensink
Dennis Mensink schreef in het verleden onder meer voor titels als NRC Handelsblad, AD en FEM en coördineerde verschillende corporate uitgaven. Momenteel combineert hij het mooie redactiewerk met het ondernemerschap bij Functioneel Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.