Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Tesco gaat complexe leverancierscontracten schrappen

Tesco is van plan een ingrijpende verandering door te voeren in de contracten met leveranciers. Ook zal Tesco banen gaan schrappen. Donderdag zal hier meer over bekend gemaakt worden. Met de maatregelen hoopt het bedrijf zijn reputatie te verbeteren na het boekhoudschandaal in september.

Afgelopen jaar moest Tesco tot drie keer toe de verwachtingen van de winst bijstellen. Daar kwam vervolgens het vermoeden van fraude bij. Tesco schatte de winst in totaal 334 miljoen euro te hoog in. Vanwege dit schandaal zijn in totaal 8 managers geschorst.

Complexe systeem schrappen
Bestuursvoorzitter Dave Lewis heeft plannen om het complexe systeem van leverancierscontracten te schrappen, dat is gebaseerd op kortingen en boetes, zo meldt The Sunday Times. Lewis wil het vervangen door een systeem dat is gebaseerd op verkoopvolume. “Wanneer Tesco meer verkoopt, geeft de leverancier kortingen”, aldus een bron van de Britse krant.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.