Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
10
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Tesco gaat mkb sneller betalen

Tesco gaat mkb sneller betalen

De Engelse retailer Tesco gaat het midden- en kleinbedrijf sneller betalen. Leveranciers die per jaar producten leveren met een waarde van maximaal 100.000 pond, krijgen binnen 14 dagen betaald. Dit betekent dat de kleine leveranciers gemiddeld 34 dagen eerder betaald gaan worden dan voorheen. Leveranciers die in een jaar voor maximaal 10 miljoen pond leveren krijgen 5 dagen eerder betaald dan hun grotere collega’s.

Deze aanpassing in het beleid van Tesco zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de leveranciers sneller betaald gaan worden. Door deze kortere betalingstermijn worden ook de leveranciers van hun leveranciers weer sneller betaald, stelt de supermarkt. “Een van de dingen die Tesco groot hebben gemaakt, waren de kleine dingen die we voor de klanten deden. We willen samenwerken met leveranciers en op deze manier de innovatie terugbrengen. Kortere betalingstermijnen maakt het makkelijker om dit te bereiken”, vertelt CEO Dave Lewis.

“Door het introduceren van deze standaardprocedure voor grote leveranciers en kortere betalingstermijnen voor de kleine en middelgrote leveranciers, zorgt voor een eerlijkere, transparante en consistente benadering door de hele supply chain.” De veranderingen zullen eind juni 2016 worden doorgevoerd. Dat schrijft Supplymanagement.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.