Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
09
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Tesco sluit partnerships om voedselverspilling tegen te gaan

De Britse supermarktketen Tesco zet met een aantal leveranciers partnerships op voor de vermindering van voedselverspilling. Het gaat om samenwerkingen met vierentwintig van Tesco’s grootste voedselleveranciers, die samen meer dan 19 miljard euro aan Tesco-verkopen vertegenwoordigen. Zij adopteren het VN-werelddoel ‘Voedselverspilling halveren tegen 2030’, schrijft Duurzaambedrijfsleven.

De leveranciers gaan de komende twaalf maanden de voedselverspillingsdata van hun eigen operaties publiceren. De bedrijven hebben tevens toegezegd om stappen te zetten die nodig zijn om voedselverspilling in hun supply chain te verminderen. Tot slot zetten zij in op innovatie om het voor consumenten makkelijker te maken om voedselverspilling terug te dringen.

Committeren
“Er is reeds grote vooruitgang geboekt, maar de realiteit is dat meer bedrijven, landen en steden zich moeten committeren om doel te behalen en voedselverspilling tegen 2030 te halveren. Meer partijen zouden hun data moeten meten, publiceren en actie ondernemen om voedselverspilling aan te pakken”, stelt Dave Lewis, CEO van Tesco, in een persbericht.

Ook andere operaties
In aanvulling op de partnerships maakt Tesco ook bekend dat zijn operaties in Ierland, Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije hun data op het gebied van voedselverspilling hebben gepubliceerd. In het Verenigd Koninkrijk doet de supermarktketen dit al langer.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.