Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Supply Chain
Soort:

Tesla moet grip krijgen op supply chain

Het autobedrijf Tesla moet meer grip krijgen op de supply chain om uit de rode cijfers te komen. Tesla is daarom bezig met het openen en verbeteren van nieuwe fabrieken en voert druk op de toeleveringsketen. Het afgelopen kwartaal had Tesla, ondanks de groei, nog een verlies van 121 miljoen dollar. Dit meldt Logistiek.nl.

Als Tesla geen verlies meer wilt draaien, moet het bedrijf meer grip gaan krijgen op de supply chain. Zo moet de fabriek in Fremont in Californië eind 2017 wekelijks 10.000 auto’s kunnen produceren. Tesla’s CEO Elon Musk heeft vorig jaar ook veel druk gevoerd op de toeleveringsketen. Hij wil ervoor zorgen dat in juli 2017 alle onderdelen voor Model 3 beschikbaar zijn, zodat men kan beginnen met de productie.  In de tweede helft van dit jaar zal Tesla starten met de productie van het nieuwe model.

Problemen met leverancier
Tesla worstelde vorig jaar met leveranciersproblemen van de elektrische auto’s. De productie liep hierdoor vertraging op. Daardoor zijn er 4.000 auto’s minder gemaakt en is de doelstelling van 50.000 auto’s niet gehaald. Toch was er een jaar-op-jaar groei van 27 procent. De omzet aan het eind van het jaar was 1,7 miljard dollar. Tesla eindigde het jaar met een verlies van 121 miljoen dollar.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.