Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain

Tesla zet leveranciers onder druk

Tesla zet leveranciers onder druk

Het uitdijende aantal modellen van Tesla en naar voren halen van productiedoelen zorgt voor een onevenredige druk op de supply chain. De versnelling van de productie is volgens toeleveranciers moeilijk te bewerkstelligen en kan bovendien leiden tot ongewenste hoge kosten, schrijft Reuters. De autofabrikant wil dubbele aantallen van de modellen gaan produceren.

De melding van Tesla aan de toeleveranciers komt neer op een vervroeging van de levering van onderdelen met twee jaar. De productie van alle leveranciers bij elkaar zal in 2018 ongeveer tien keer zo groot zijn als in 2015.

Druk op de keten
De CEO van Tesla, Elon Musk, geeft op Reuters aan dat hij bewust druk zet op de toeleveringsketen. Hij begrijpt dat niet iedere leverancier kan voldoen aan de snelle productiegroei, maar het ‘agressieve doel’ zou wel noodzakelijk zijn om de productie vlug op gang te krijgen. Overigens zouden de toeleveranciers, die niet aan de eisen van Tesla kunnen voldoen, zich wel zorgen moeten maken. De CEO geeft aan afscheid te nemen van deze leveranciers en de interne productiecapaciteit te vergroten.

Betere doorlooptijden
Het dreigement om meer onderdelen in eigen beheer te produceren kan volgens een door Reuters ondervraagde consultant een positief effect hebben op de doorlooptijden. Het kan echter ook leiden tot hogere kosten en afleiding van de kernactiviteit van Tesla.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • anoniem | 12-09-2017 om 22:56

    Jammer dat het jaar niet bij de (meeste) artikelen staan van de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.