Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Thuiszorg Rotterdam verliest rechtzaak over aanbesteding

Thuiszorg Rotterdam heeft de rechtzaak die ze aan hadden gespannen tegen de gemeente verloren. Inzet was de aanbesteding van de huishoudelijke zorg. De gevolgen zullen groot zijn. zo maakt Thuiszorg-directeur Fons Groen duidelijk. Hij verwacht dat op zeer korte termijn een groot aantal ontslagen zullen volgen en een reorganisatie.


Het begon allemaal toen Thuiszorg Rotterdam vorig jaar de aanbesteding van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verloor. Dit omdat de offerte zo'n zeven miljoen euro hoger was dan die van andere partijen. De gemeente Rotterdam besloot toen om de aanbesteding te geven aan de zorgcombinaties Humanitas/De Stromen en Laurens/Evean.

Volgens de thuiszorg had de lokale overheid onzorgvuldig gehandeld bij de aanbesteding en stapte naar de rechter. Die kwam echter tot de conclusie dat de gemeente niets te verwijten viel. Door het verlies van de aanbesteding zal er een grote reorganisatie volgen. De vakbonden hebben de gemeente Rotterdam al een brandbrief gestuurd over het dreigende banenverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.