Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Tilburg duurzaamste gemeente van Nederland

De gemeente Tilburg. in de persoon van Marieke Moorman wethouder milieu. heeft de prijs ontvangen voor duurzaamste gemeente van Nederland. Hierbij wordt gekeken waar de inkoop van goederen en diensten het meest duurzaam gebeurt. Ook in 2005 viel de prijs al in handen van de Brabantse plaats. Moorman laat op de site van de gemeente Tilburg weten zeer trots te zijn op de prijs.

"Dit is een waardering voor het werk dat we verzetten. Zo kopen wij als gemeente onder andere honderd procent van onze elektriciteit en aardgas groen in. gaan we met ons wagenpark geleidelijk over op aardgas. is de melk in de kantine biologisch en wordt er bij het inhuren van uitzendkrachten geëist dat een aantal mensen uit de bijstand wordt gehaald."

Ondanks de continuering van de prijs zit Moorman niet stil zitten. "Het betekent echter niet dat we nu achterover leunen. De komende jaren wordt de duurzaamheid van de inkoop verder in de organisatie doorgevoerd en wordt het waar mogelijk en nodig verbeterd. Bijvoorbeeld de kantine en de catering honderd procent biologisch. gebouwbeheer en -realisatie energiezuinig en volgens de principes van duurzaam bouwen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.