Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
01
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Toeleveranciers autoindustrie boeken recordmarges

De markt voor toeleveranciers aan de auto-industrie maakt een opleving door. De gemiddelde EBIT-marge (Earnings Before Interest and Tax) zal in 2014 naar verwachting een recordhoogte van 7,5 procent bereiken. Dit blijkt uit het rapport "Global Automotive Supplier Study 2014", dat werd opgesteld door Roland Berger Strategy Consultants en financiële dienstverlener Lazard.

Leveranciers van aandrijflijnen en banden boeken de grootste winsten, met marges van 8 procent of hoger. Na deze ontwikkelingen zal het groeitempo van toeleveranciers aan de autoindustrie de komende twee jaar echter afzwakken, terwijl de onzekerheid in internationale markten naar verwachting nog verder zal toenemen, aldus het rapport.

Aardverschuiving op komst
Desondanks zal de wereldwijde markt voor auto-onderdelen tussen nu en 2020 groeien tot een geschatte omzet van 800 miljard euro, een toename van 125 miljard euro. Er is volgens Roland Berger een 'aardverschuiving' op komst als gevolg van veranderingen in regionale eindmarkten, de verhuizing van R&D- en productielocaties naar andere landen en de opkomst van nieuwe technologieën.

Innovatie loont
Leveranciers die innovatieve producten aanbieden, kunnen marges behalen die gemiddeld 2 procent hoger liggen dan branchegenoten die zich op processen richten, dat schrijft de nieuwsredactie van Deal! 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.