Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
11
10
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Supply Chain
Soort:

Toeleveringsketen gebaat bij Supply Relationship Management

Supply Relationship Management draagt duidelijk bij aan een efficiëntere supply chain. Dat blijkt uit onderzoek van State of Flux, een consultancybureau op het gebied van inkoop en supply chain.

In het kader van de studie ondervroeg State of Flux wereldwijd 373 professionals uit meer dan driehonderd organisaties. Verreweg de meeste bedrijven geven aan dat ze binnen de supply chain voordeel hebben gehad bij integrale samenwerking. Bijna tachtig procent verwacht dat SRM in het komende jaar belangrijk zal worden voor hun bedrijf.

Wederzijds investeren
Alan Day, Managing Director bij State of Flux: ‘Bedrijven die de leiding nemen in SRM zien in dat het hier gaat om een relatie die van twee kanten komt. Partijen onttrekken geen waarde aan elkaar, maar worden juist wederzijds beloond.’ Day benadrukt wel dat SRM om een specifieke bedrijfsmentaliteit vraagt. ‘Wil je er de vruchten van plukken, dan is het belangrijk dat je als onderneming een open en betrouwbaar beleid voert. Iedereen moet zich voor SRM willen inzetten. Het is op verschillende vlakken een wezenlijke investering.’

Knelpunten
Momenteel lopen veel ondernemingen nog regelmatig tegen knelpunten in hun toeleveringsketen aan. Uit een internationale inventarisatie van het Business Continuity Institute (BCI) komt naar voren dat ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar gemiddeld vijf keer voor een belemmering kwamen te staan. Deze problemen hadden vooral te maken met slechte weersomstandigheden en storingen in het communicatiesysteem.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.