Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
03
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Economie
Soort:

Toeleveringsketen: niet (ver)storen!

De politieke risico’s voor het bedrijfsleven zijn wereldwijd afgenomen. De verstoring van goederen- en dienstenstromen is dit jaar het meest voorkomende risico voor het internationale bedrijfsleven. 

Uit de Political Risk Map 2013 van risicoadviseur Aon blijkt dat de verstoring van goederen- of dienststromen als gevolg van instabiliteit op politiek, sociaal, economisch of milieugebied het meest voorkomende risico is voor het internationale bedrijfsleven. Opvallend is dat de verstoring van de toeleveringsketen vorig jaar nog het minst voorkomende risico was voor ondernemingen. 

Politieke onrust
De afgelopen jaren nam de politieke onrust wereldwijd toe. Oorzaken hiervan waren onder meer de Arabische lente en de economische crisis. Dit jaar is de rust weer enigszins wedergekeerd en zijn de politieke risico’s in opkomende markten voor het bedrijfsleven afgenomen. 

In verschillende landen in Centraal-Azië en de Kaukasus is de situatie ook verbeterd. Nog niet zolang geleden was de politieke situatie hier risicovol. Structurele hervormingen om investeringen aan te trekken en marktaandeel te vergroten zorgden voor verbetering. Ook verbeteringen binnen overheidsinstellingen maakten deze gebieden aantrekkelijker voor het bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.