Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver

Hoe houdt ik grip

Forum

Hoe houdt ik grip

geplaatst: 30-11-2017, 21:24
2 posts      Pagina 1 van 1

Hoe houdt ik grip

30-11-2017, 21:24
Ik ben sinds een paar jaar hoofd inkoop bij een leuk bedrijf en ik stuur een klein team goede inkopers aan. Onze organisatie bestaat uit ruim 100 medewerkers, waarvan een vijftiental verkopers en vijf marketeers. Mijn werk bevalt prima, maar ik heb één probleem. Ik beheer ons leveranciersbestand, heb het aantal leveranciers in enkele jaren gereduceerd van 300 naar 60 en wil daar graag grip op houden. Ondertussen hebben verkopers allerlei contacten met verkopers van deze leveranciers en gaan met deze leveranciers ook onze klanten bezoeken. Daar worden ook meteen speciale prijzen besproken, die soms helemaal niet in ons voordeel zijn, en in het ergste geval gaan ze met een leverancier naar een klant, waar we hebben besloten niet meer in te kopen. Maar als het eenmaal verkocht is dan moet die leverancier weer terug in het bestand. Herkent iemand deze klachten? Ik ben een manager die de teugels niet strak houdt; mijn inkopers moeten zich vrij voelen om zelf fouten te maken en daarvan te leren. En ze moeten ook genieten van door hun gerealiseerde besparingen. Maar moet ik misschien meer als een Noord Koreaanse leider optreden naar de sales organisatie? En is dat ooit effectief? De directeur ziet het probleem niet en de sales manager wuift het weg. Er is diverse malen in het management team afgesproken dat ik iedere keer geïnformeerd zou worden als een leverancier mee gaat naar een klant, maar de eerste keer moet nog steeds komen. Binnen tien kilometer zijn veel vacatures, ik overweeg op te stappen en weer een baan te accepteren waar ik wel controle kan houden op de situatie. Of moet ik hiermee leren leven? Ik ben absoluut geen control freak, maar over je heen laten lopen leidt alleen tot frustraties. Alle advies is welkom, misschien zijn er meer mensen die hier tegenaan liepen en een oplossing hebben gevonden? Ik heb hiervoor uitsluitend bij multinationals gewerkt als inkoopmanager en nooit dergelijke problemen ondervonden.
Fatima
Fatima
Posts: 5
#162648
Fatima
Fatima
Bijdrager

Ik ben sinds een paar jaar hoofd inkoop bij een leuk bedrijf en ik stuur een klein team goede inkopers aan. Onze organisatie bestaat uit ruim 100 medewerkers, waarvan een vijftiental verkopers en vijf marketeers. Mijn werk bevalt prima, maar ik heb één probleem.

Ik beheer ons leveranciersbestand, heb het aantal leveranciers in enkele jaren gereduceerd van 300 naar 60 en wil daar graag grip op houden. Ondertussen hebben verkopers allerlei contacten met verkopers van deze leveranciers en gaan met deze leveranciers ook onze klanten bezoeken. Daar worden ook meteen speciale prijzen besproken, die soms helemaal niet in ons voordeel zijn, en in het ergste geval gaan ze met een leverancier naar een klant, waar we hebben besloten niet meer in te kopen. Maar als het eenmaal verkocht is dan moet die leverancier weer terug in het bestand.

Herkent iemand deze klachten? Ik ben een manager die de teugels niet strak houdt; mijn inkopers moeten zich vrij voelen om zelf fouten te maken en daarvan te leren. En ze moeten ook genieten van door hun gerealiseerde besparingen. Maar moet ik misschien meer als een Noord Koreaanse leider optreden naar de sales organisatie? En is dat ooit effectief?

De directeur ziet het probleem niet en de sales manager wuift het weg. Er is diverse malen in het management team afgesproken dat ik iedere keer geïnformeerd zou worden als een leverancier mee gaat naar een klant, maar de eerste keer moet nog steeds komen.

Binnen tien kilometer zijn veel vacatures, ik overweeg op te stappen en weer een baan te accepteren waar ik wel controle kan houden op de situatie. Of moet ik hiermee leren leven? Ik ben absoluut geen control freak, maar over je heen laten lopen leidt alleen tot frustraties.

Alle advies is welkom, misschien zijn er meer mensen die hier tegenaan liepen en een oplossing hebben gevonden? Ik heb hiervoor uitsluitend bij multinationals gewerkt als inkoopmanager en nooit dergelijke problemen ondervonden.

Reageer op: Hoe houdt ik grip

30-11-2017, 21:29
Oei, mijn tekst staat vol spelfouten - in de titel al twee - en kan het achteraf niet meer aanpassen? Excuses daarvoor.
Fatima
Fatima
Posts: 5
#162649
Fatima
Fatima
Bijdrager

Oei, mijn tekst staat vol spelfouten – in de titel al twee – en kan het achteraf niet meer aanpassen? Excuses daarvoor.

2 posts      Pagina 1 van 1
U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.