Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver

Prijsverhoging afwijzen

Forum

Prijsverhoging afwijzen

geplaatst: 21-10-2017, 14:54
2 posts      Pagina 1 van 1

Prijsverhoging afwijzen

21-10-2017, 14:54
Beste lezer, Middels dit forum probeer ik een welbekend probleem aan te kaarten, waarmee menig van jullie te maken hebben: de jaarlijkse prijsverhogingen. Deze zijn voor een deel te ondervangen, maar voor het ander deel helaas niet. Nu loop ikzelf  tegen een prijsverhoging aan van tussen de 7-12% op stalen/aluminium en gietijzeren producten afkomstig uit China. De staalprijs is inderdaad aan het verhogen, maar ik heb het idee dat de prijs op hetzelfde niveau is als in 2013/2014, maar de productprijs is in geen opzicht te vergelijken met hetgeen wat in 2014 is aangeboden. Daarbij schijnen de lonen etc te stijgen. Zijn deze argumenten te ondervangen, en wat is de meest bekende maatstaaf om deze prijzen te vergelijken (staal/loonprijzen/overige grondstoffen). Alvast bedankt en hoop dat jullie me kunnen helpen. Groet, Rick
RPM
Posts: 1
#162325

RPM
Bijdrager

Beste lezer,

Middels dit forum probeer ik een welbekend probleem aan te kaarten, waarmee menig van jullie te maken hebben: de jaarlijkse prijsverhogingen. Deze zijn voor een deel te ondervangen, maar voor het ander deel helaas niet. Nu loop ikzelf  tegen een prijsverhoging aan van tussen de 7-12% op stalen/aluminium en gietijzeren producten afkomstig uit China.

De staalprijs is inderdaad aan het verhogen, maar ik heb het idee dat de prijs op hetzelfde niveau is als in 2013/2014, maar de productprijs is in geen opzicht te vergelijken met hetgeen wat in 2014 is aangeboden. Daarbij schijnen de lonen etc te stijgen.

Zijn deze argumenten te ondervangen, en wat is de meest bekende maatstaaf om deze prijzen te vergelijken (staal/loonprijzen/overige grondstoffen).

Alvast bedankt en hoop dat jullie me kunnen helpen.

Groet, Rick

Reageer op: Prijsverhoging afwijzen

01-12-2017, 09:07
Hallo Rick, ik loop vaak tegen hetzelfde aan. Ik heb credits gekocht van ICIS. Het is niet goedkoop, maar het geeft je inzicht in prijzen van grondstoffen. Ik weet nu precies of rubber in Maleisië nu echt duurder is geworden en of de arbeid en energiekosten daar zijn gestegen. Het is geen garantie voor succes, als de vraag groot genoeg is bij de leverancier dan kan hij prijzen verhogen. Een goede inkoper heeft dan een trukendoos gereed en kiest een aanpak waarvan hij/zij denkt dat het succesvol zal zijn. Bij grote leveranciers is het soms handig om meerjarige contractafspraken te maken en valuta te hedgen, zodat je ook valutarisico's hebt afgedekt.
Fatima
Fatima
Posts: 5
#162652
Fatima
Fatima
Bijdrager

Hallo Rick, ik loop vaak tegen hetzelfde aan. Ik heb credits gekocht van ICIS. Het is niet goedkoop, maar het geeft je inzicht in prijzen van grondstoffen. Ik weet nu precies of rubber in Maleisië nu echt duurder is geworden en of de arbeid en energiekosten daar zijn gestegen. Het is geen garantie voor succes, als de vraag groot genoeg is bij de leverancier dan kan hij prijzen verhogen. Een goede inkoper heeft dan een trukendoos gereed en kiest een aanpak waarvan hij/zij denkt dat het succesvol zal zijn. Bij grote leveranciers is het soms handig om meerjarige contractafspraken te maken en valuta te hedgen, zodat je ook valutarisico’s hebt afgedekt.

2 posts      Pagina 1 van 1
U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.