Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver

Zaken doen met Azië en dollars

Forum

Zaken doen met Azië en dollars

geplaatst: 30-01-2015, 10:50
2 posts      Pagina 1 van 1

Zaken doen met Azië en dollars

30-01-2015, 10:50

Goedemorgen,

 

Wij lopen tegen een dilemma aan, dat ongetwijfeld bij erg veel organisaties speelt. Wij kopen voor ca. $ 8.000.000 aan producten in dollars (Azië). In januari 2014 stond de wisselkoers nog op 1.37 en inmiddels op 1.13. Dit heeft een directe impact van bijna 20% op onze prijzen en dus marge. Zien jullie als inkoper mogelijkheden om dit probleem te omzeilen? Zien jullie bewegingen richting locale valuta van leveranciers (KRW of RMB) of slikken jullie de koersverschillen? Factureren in Euro's lijkt er niet in te gaan bij leveranciers, aangezien de Euro heel zwak is momenteel. Hoor graag hoe jullie hier mee omgaan.

ydlp
Posts: 1
#24785

ydlp
Bijdrager

Goedemorgen,

 

Wij lopen tegen een dilemma aan, dat ongetwijfeld bij erg veel organisaties speelt. Wij kopen voor ca. $ 8.000.000 aan producten in dollars (Azië). In januari 2014 stond de wisselkoers nog op 1.37 en inmiddels op 1.13. Dit heeft een directe impact van bijna 20% op onze prijzen en dus marge. Zien jullie als inkoper mogelijkheden om dit probleem te omzeilen? Zien jullie bewegingen richting locale valuta van leveranciers (KRW of RMB) of slikken jullie de koersverschillen? Factureren in Euro’s lijkt er niet in te gaan bij leveranciers, aangezien de Euro heel zwak is momenteel. Hoor graag hoe jullie hier mee omgaan.

Reageer op: Zaken doen met Azië en dollars

16-02-2015, 09:06
Het blijft altijd een risico om te werken met valuta's. Ik doe sinds enige jaren ook zaken in RMB. Dat blijft altijd een kwestie met de leveranciers daar hun ook de dollars indekken (vaak vaste volumes tegen scherpe prijzen). Bij mijn laatste reis in januari scheelde de USD tegen de RMB ongeveer 5 tot 6%. Let wel op dat je eerst je prijs helemaal uit onderhandeld in USD en vervolgens deze tegen de dagkoers omzet in RMB. Mocht het (semi) staatsbedrijven zijn kan je nog enkele procenten terughalen... Zorg wel dat het de moeite waard is. Je zal de RMB dan moeten indekken (en niet op de spot gaan, daar hij nogal wisselvallig is naar de EUR). Succes!
peterp
Posts: 1
#24914

peterp
Bijdrager

Het blijft altijd een risico om te werken met valuta’s. Ik doe sinds enige jaren ook zaken in RMB. Dat blijft altijd een kwestie met de leveranciers daar hun ook de dollars indekken (vaak vaste volumes tegen scherpe prijzen). Bij mijn laatste reis in januari scheelde de USD tegen de RMB ongeveer 5 tot 6%. Let wel op dat je eerst je prijs helemaal uit onderhandeld in USD en vervolgens deze tegen de dagkoers omzet in RMB. Mocht het (semi) staatsbedrijven zijn kan je nog enkele procenten terughalen…

Zorg wel dat het de moeite waard is. Je zal de RMB dan moeten indekken (en niet op de spot gaan, daar hij nogal wisselvallig is naar de EUR).

Succes!

2 posts      Pagina 1 van 1
U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.