Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Topmanagers denken steeds vaker aan uitbesteden

Topmanagers maken steeds vaker de keuze om uit te besteden. Dit blijkt uit een onderzoek van Giarte en Accenture. Zestig procent van de topmanagers met shared service centers denkt aan uitbesteden. Twee jaar geleden was dit slechts vijfentwintig procent. Aan het onderzoek deden 146 leidinggevenden mee.


De interesse is een gevolg van de centralisatie van de afgelopen twee jaar. Stafafdelingen zijn naar ??n punt gebracht en ondergebracht in shares service centers (SSC). Deze leveren veel besparingen op. doordat onder meer de inkoop intern zijn gecentraliseerd. Topmanagers willen de efficiency en service nog verder verbeteren. Daarvoor overwegen ze bepaalde diensten uit te besteden.

"We merken dat veel organisaties kiezen voor outsourcing". zo laat Maurice van Eck. directeur Outsourcing Accenture Nederland weten aan Financieel Management. "In de komende twee jaar staan gemiddeld per organisatie zo’n vier tot vijf projecten gepland om uitbesteed te worden."

Uit het onderzoek is gebleken dat ruim zestig procent van de bedrijven voor eenmalige besparingsdoelen kiezen om kosten te verlagen. Ruim driekwart houdt rekening met uitbesteden als een volgende stap binnen de SSC.

Bron: Financieel Management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.