Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Linsey Knol
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

TU Eindhoven tekent Manifest Professioneel Duurzaam Inkopen

De Technische Universiteit Eindhoven tekent als eerste onderwijsinstelling het Manifest Professioneel Duurzaam Inkopen. Met het manifest wil de TU/e laten zien dat het werk maakt van duurzaam ondernemen.

Het Manifest Professioneel Duurzaam Inkopen gaat over duurzaamheidsdoelen voor bedrijven. Het manifest roept bedrijven op om tijdens zowel het inkoopproces als het aanbestedingsproces ook rekening te houden met duurzaamheid. Verschillende bedrijven hebben het manifest al ondertekend. De TU Eindhoven is echter de eerste universiteit die tekent voor duurzaam inkopen en aanbesteden.

Afspraak tussen universiteiten
In 2008 sloten universiteiten een overeenkomst, waarin zij afspraken om in 2012 minimaal de helft van het inkoopvolume duurzaam in te kopen. De TU Eindhoven geeft aan dat het al vanaf 2010 aan deze afspraak voldoet. De TU toetst zich hierbij aan criteria van Agentschap NL.

Actief beleid
Door het manifest te ondertekenen, geeft de TU aan dat het actief beleid voert op het gebied van duurzaam ondernemen. De TU zal vanaf nu telkens rekening houden met duurzaamheidsopties, zoals hergebruik van materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.