Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
06
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Twee BVP-kopstukken starten Best Value Group

Twee BVP-kopstukken starten Best Value Group

Jeroen van de Rijt en Wiebe Witteveen hebben aan de basis gestaan van de verspreiding van het Best Value gedachtegoed. Nu lanceren zij de Best Value Group, een bureau dat de toepassing van Best Value Procurement (BVP) in organisaties en door ketens stimuleert en begeleidt.

Van de Rijt en Witteveen zijn van mening dat op dit moment BVP te vaak wordt ingezet als selectie-instrument of aanbestedingsvorm. Witteveen: “De kracht van Best Value komt het meest tot zijn recht, indien het gedachtegoed ook in de uitvoeringsfase wordt ingezet”. Het is volgens Van de Rijt & Witteveen daarom belangrijk dat Best Value “voorbij de transactie” wordt gebruikt.

Best Value in private sector
De toekomst van Best Value ligt volgens het duo in het creëren van transparantie in de ketens. Van de Rijt: “sinds het succes van de Spoedaanpak bij Rijkswaterstaat passen vooral publieke organisaties Best Value toe. Wij zien de private sector nog als onontgonnen gebied. Om ketens te optimaliseren is het van belang een doorvertaling te gaan maken van Best Value terug de keten in”.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.