Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
08
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Tweede Kamer eist opheldering aanbesteding 100-dagen-show

Premier Balkenende moet opheldering geven over de aanbesteding van evenementen tijdens de ‘100-dagen-show’ van zijn kabinet. Dat eist de Tweede Kamer. nu de afgelopen dagen duidelijk werd dat deze evenementen niet volgens Europese regels zijn aanbesteed.


Tijdens de tocht van het kabinet door het land zijn er miljoenen uitgegeven in het kader van ‘luisteren naar de burgers’. De vraag hoe dit geld is uitgegeven komt opeens aan bod door de miskleunen van ministers Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en Andre Rouvoet van Jeugd en Gezin. Koenders gunde het bedrijf van twee partijgenoten de opdracht voor het armoede-evenement Het Akkoord van Schokland en betaalde twee ton teveel. zo werd duidelijk. Rouvoet liet zijn kindertop onderhands organiseren voor bijna drie ton.

Volgens de Europese regels moet de overheid opdrachten ter waarde van 137.000 euro of meer Europees aanbesteden. Dat Rouvoet en Koenders dit niet deden. was volgens de twee ministers te wijten aan ‘tijdsgebrek’.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil nu van premier Balkenende weten hoe zijn kabinet de opdrachten van de 100-dagenperiode heeft aanbesteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.