Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Uitbestede werknemer behoudt oude rechten

Werknemers die door hun werkgever bij een andere onderneming worden gestald bij een aanbesteding, raken hun rechten niet kwijt. Deze uitspraak heeft de Hoge Raad gedaan in de rechtszaak die cateringmedewerkers en vakbond FNV tegen Heineken en cateringbedrijf Albron aanspanden.

De zaak begon in 2005, nadat Heineken voor het eerst zijn catering had uitbesteed. De medewerkers in de bedrijfskantines gingen daarbij over naar een nieuwe werkgever, maar hierdoor verlaagde hun salaris aanzienlijk. In sommige gevallen was er zelfs sprake van een halvering in loon. De medewerkers vonden dit onacceptabel en spanden een rechtszaak aan tegen hun oude werkgever.

Verschillende rechters stelden de cateringmedewerkers in het gelijk en ook het Europese Hof van Justitie oordeelde dat werknemers bij een overgang naar een andere onderneming hun rechten mochten behouden. Albron en Heineken gingen hier tegen in beroep, maar ook de Hoge Raad bevestigde de uitspraak.

Schadevergoedingen
De gedupeerde medewerkers kunnen nu waarschijnlijk aanspraak maken op flinke schadevergoedingen. Volgens een woordvoerder van Heineken heeft de onderneming het afgelopen jaar al regelingen getroffen met het merendeel van de betrokkenen. Naar verluidt moet het bedrijf nog met zeven medewerkers een geschikte regeling treffen. Een rechter gaat bepalen wat deze regelingen gaan inhouden.

De uitspraak tegen Albron en Heineken kan weleens veel gevolgen hebben situaties waarin medewerkers na een aanbesteding een nieuwe werkgever krijgen. Volgens juristen is de uitspraak ook toepasbaar in vergelijkbare zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.