Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
11
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

'Uitbesteden schoonmaak niet langer bezuiniging’

De uitbesteding van schoonmaakwerk moet niet langer door opdrachtgevers worden gezien als een bezuiniging. Dat vindt FNV-bestuurder Jet Linssen. Bovendien moeten opdrachtgevers volgens haar met de betrokkenen geen onderscheid maken tussen uitbesteding en mensen met een arbeidscontract.

Linssen zegt verder in het gesprek met Facility Management Magazine: “Opdrachtgevers moeten niet denken in termen van een schil van zoveel mensen buiten die een kostenbesparing opleveren, maar moeten zich verantwoordelijk voelen voor alle werknemers."

Collectieve imago
Niet alleen de opdrachtgevers zouden zich anders moeten gedragen. "Van de aanbieders vind ik dat ze elkaar mogen aanspreken en dat ze moeten kijken naar hun collectieve imago. Als je een klus binnenhaalt tegen een te lage prijs ondermijn je die andere ontwikkeling. Ze zullen soms lef moeten tonen,” aldus de FNV-bestuurder.

Defensie
Eerder werd bekend dat door bezuinigingen de ambitie van het kabinet, om schoonmakers en keukenpersoneel voortaan weer in dienst te nemen, van de baan is. Het is simpelweg te duur. De grootste cateraar van het Rijk, Defensie, wordt uitbesteed en daardoor dreigen negenhonderd schoonmakers en keukenmedewerkers hun baan te verliezen.

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.