Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
09
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Uitstel behandeling Aanbestedingswet Tweede Kamer

De behandeling van de Aanbestedingswet is door de Tweede Kamer opnieuw opgeschort. De Kamerleden wilden meer tijd om zich te kunnen voorbereiden, zo meldt het Financieele Dagblad. Ondernemingsverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland zijn teleurgesteld over de opschorting.

De Aanbestedingswet is speciaal gericht op het binnenhalen van opdrachten voor mkb-ondernemers. De overheid heeft de afgelopen jaren vanwege de vele bezuinigingen steeds vaker opdrachten geclusterd, met als resultaat dat het mkb steeds verder buitenspel is komen te staan. VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat de wet zo snel mogelijk behandeld wordt omdat de problemen voor het mkb in de praktijk aanhouden.

Doel Aanbestedingswet
De nieuwe wet vormt volgens VNO-NCW en MKB-Nederland een goede aanzet tot het oplossen van de aanbestedingsproblemen. De Aanbestedingswet zal grenzen stellen aan het clusteren en meer transparantie bieden. Na uitgestelde goedkeuring van de Tweede Kamer moet de Eerste Kamer er nog een inhoudelijk oordeel over vellen. Een andere aanbestedingswet is eerder al gesneuveld in de Eerste Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.