Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
10
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Supply Chain
Soort:

Unica en Carrier samen in circulaire ketensamenwerking

Unica Ecopower en Carrier Airconditioning hebben afgesproken om in een ketensamenwerking circulaire klimaatsystemen te ontwikkelen. Dit is in de vorm van een pay-per-useoplossing. Klimaatsystemen worden nog niet vaak duurzaam ingezet, maar een circulaire benadering wordt steeds populairder. Dat meldt Facto. 

Unica en Carrier willen hun circulaire doelstellingen gezamenlijk invullen in de vorm van een pay-per-useoplossing. Dit houdt in dat een bedrijf alleen dat wat hij gebruikt, inkoopt. In deze vorm van ketensamenwerking combineren Carrier als leverancier en Unica als system integrator hun aanbod tot een klimaatsysteem dat tegen een jaarlijks bedrag aan opdrachtgevers wordt aangeboden.

Schaarse grondstoffen
Een reden om te kiezen voor een pay-per-useoplossing in een ketensamenwerking, is dat grondstoffen steeds schaarser worden. Daarnaast krijgen gebouwen steeds hogere duurzaamheidseisen. Leveranciers kunnen hun ingekochte producten tijdens de contractperiode hergebruiken. Ook kunnen leveranciers tijdens onderhoudsmomenten nieuwe en betere onderdelen leveren om de levensduur van hun producten te verbeteren.

Total Cost of Ownership
De markt vraagt steeds vaker om een dienstverlening op basis van gebruik. Hierbij blijft de leverancier eigenaar van een product en betaalt de gebruiker alleen voor het gebruik van een product. Deze vorm is erop gericht om een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership te realiseren voor opdrachtgevers.

Unica en Carrier
Unica Ecopower is een bedrijf dat kennis en ervaring heeft van systeemintegratie, financiering en het garanderen van energieprestaties. Carrier Airconditioning heeft verstand van techniek, duurzame producten en beschikt over R&D faciliteiten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.