Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
05
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Unilever bespaart miljoenen met duurzaamheid

Unilever bespaart miljoenen met duurzaamheid

De duurzaamheidsmaatregelen die Unilever sinds 2008 heeft doorgevoerd hebben tot nu toe voor honderden miljoenen euro’s aan besparingen opgeleverd. Ook merken van Unilever die duurzaamheid in hun kernpositie integreren, zoals Ben & Jerry’s’, groeien twee keer zo snel dan de andere merken. Dat maakt het concern bekend in het voortgangsrapport ‘Unilever Sustainable Living Plan’.

De focus op verduurzaming levert Unilever kostenvoordelen op. Sinds 2008 bespaarde het concern 400 miljoen euro aan cumulatieve kosten vanwege eco-efficiënte maatregelen in de fabrieken. Vooral de efficiëntere omgang met energie speelde hier een grote rol. Daarnaast heeft Unilever ook 200 miljoen euro bespaard door het efficiënter gebruiken van materialen en logistiek.

Duurzame grondstoffen
Momenteel wordt 55% van Unilevers agrarische grondstoffen duurzaam geproduceerd. Het doel van het concern is om voor 2020 alle agrarische grondstoffen duurzaam te produceren. Dit wil het bedrijf doen door kleine boeren te helpen om hun opbrengsten te vergroten en hun leven te verbeteren. Unilever trainde sinds 2010 al 800.000 boeren. Het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van 1 miljard mensen in 2020 behoort tot één van de belangrijkste doelstellingen van Unilever. Het bedrijf hielp tot nu toe 397 miljoen mensen aan een beter leven, zo schrijft VMT.

CO2-uitstoot
Unilever heeft ook de CO2-uitstoot van zijn fabrieken sinds 2008 met 37% per ton vermindert. Hierbij richt het bedrijf zich voornamelijk op het reduceren van het gebruik van water en energie. Zowel voor energie als voor het gebruik van water, stelt het bedrijf dat de uitstoot van de fabrieken in 2020 lager moet zijn dan 2008, ondanks de hogere volumes.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.